MENU 200zł 

I DANIE

Staropolski rosół z makaronem  

II DANIE

Devolaille z masłem i pietruszką

Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami i fetą

Sakiewki z polędwicy z musem brokułowym

Zraz kasztelański 

Skrobia + surówki (do uzgodnienia) 

DESER

Panna cotta z sosem truskawkowym

ZAKĄSKI ZIMNE

Galantyna po polsku z farszem z wątróbki

Boczek w asyście peklowanej poledwiczki w

majeranku

Schab nadziewany białą kiełbasą z aromatem

zielonego pieprzu

Pstrąg w kryształowej galarecie

Śledź z cebulką pod białą chmurką

Sałatka gyros

Sałatka ravioli

Pieczywo/masło/marynaty 

KOLACJA CIEPŁA

Pałki w sosie słodko-kwaśnym z dzikim ryżem i

surówką colesław

 DANIE SPECJALNE

Szaszłyki płonące z pikantnymi talarkami z sosem

tzatziki

 PO PÓŁNOCY

Barszcz z kołdunami   

MENU 230zł

I DANIE

Bulion królewski z makaronem naleśnikowym 

II DANIE

Kaczka pieczona z jabłkami

Zraz wolowy w sosie własnym

Pierś z indyka macerowana z Pesto bazylikowym i

suszonymi pomidorami

 Dorsz w sosie śmietanowo - cytrynowym

Skrobia + surówki (do uzgodnienia) 

DESER

Mus czekoladowy z wiśniami 

ZAKĄSKI ZIMNE

Rolmopsiki śledziowe na sałatce ziemniaczanej z

musztardowym vinegrette

Indyk z karmelizowanymi orzechami osypany sezamem

Karkówka z białym nadzieniem

Łosoś w cytrynowej galarecie

Pstrąg w kryształowej galarecie

Sałatka ravioli

Sałatka grecka

Pieczywo/masło/marynaty

 KOLACJA CIEPŁA

Kulebiak z łososia z sosem chrzanowym

 DANIE SPECJALNE

Szynka płonąca kasza gryczana z sosem

borówkowym/czosnkowym

 PO PÓŁNOCY

Barszcz z uszkami


MENU 260zł

PRZYSTAWKA

Pasztet z kurzych wątróbek z musem brokułowym

I DANIE

Delikatny krem z cukini z pieczonym bekonem 

II DANIE

Kaczka pieczona z żurawiną

Sznycel cielęcy na sosie grzybowo-śmietanowym

Schab pieczony w sosie brzoskwiniowym

Łosoś z grilla podany na szpinaku

Skrobia + surówki (do uzgodnienia) 

DESER

Klasyczne włoskie tiramisu

ZAKĄSKI ZIMNE

Rolada z piersi kurczaka z kolorową papryką 

Polędwica z oscypkiem owinięta szpekiem

Rostbef wolno pieczony z sosem tonato

Roladki z łososia marynowane z imbirem

Łosoś wędzony w zielonym naleśniku z salsą ze

świeżych warzyw

Sałatka Italiano

Deska serów

Pieczywo/masło/marynata

KOLACJA CIEPŁA

Wykwintny strogonoff wołowy

DANIE SPECJALNE

Dzik serwowany przez myśliwego

Ziemniaki pieczone z ziołami, sos żurawinowy

PO PÓŁNOCY

Barszcz z krokietem

MENU 310zł

PRZYSTAWKA

Łosoś gravlax na marynowanych warzywach

zroszonych roszponką 

 I DANIE

Krem z borowików z paluszkami grisinni

II DANIE

Pierś z kaczki w sosie żurawinowo-gruszkowym

Polędwica wołowa w sosie burgund

Zraz z dzika duszony z suszona śliwką

Łosoś w sosie maślano cytrynowym

Skrobia + surówki (do uzgodnienia)

DESER

Karmelizowane w krupniku śliwki z nutą

czerwonego wina i gałką lodów waniliowych 

ZAKĄSKI ZIMNE

Krewetki Black tiger z musem avocado

Kurczak zwijany z pistacjową nutą

Polędwica z borowikami w płaszczyku z prosciutto

Wołowina ‘suszone skarby lasu’

Półmisek ryb wędzonych

Bukiet sałat z wędzonym pstrągiem

Sałatka brokułowi z pestkami słonecznika

Słoneczne caprese 

KOLACJA CIEPŁA

Ragou z dzika z kluskami śląskimi

DANIE SPECJALNE

Prosiak faszerowany po staropolsku + sosy

(chrzanowy, czosnkowy i pikantny)

PO PÓŁNOCY

Barszcz z pasztecikiem